Acasă Local Actrița Lily Alexiu va fi înmormântată la Cimitirul ”Trei Ierarhi”. Publicul își...

Actrița Lily Alexiu va fi înmormântată la Cimitirul ”Trei Ierarhi”. Publicul își poate lua adio și în foaierul Teatrului ”Victor Ion Popa”, acolo unde se află depus trupul neînsuflețit

0

Publicul care a admirat-o pe Lily Popa Alexiu, cea care a slujit timp de 47 de ani scena Teatrului ”Victor Ion Popa”, își poate lua adio de la artistă în foaierul instituției, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit.

De aici, cea mai veche artistă a teatrului, va pleca pentru totdeauna sâmbătă, 28 august, la Cimitirul ”Trei Ierarhi”, acolo unde se află cavoul familiei și unde va avea loc ceremonia funerară, începând cu ora 13.30.

Lily Alexiu a încetat din viață pe 24 august, după o lungă luptă cu boala, la un spital din Iași.

S-a născut în urmă cu 68 de ani, în Bacău, pe 2 mai. La Bârlad se mută definitiv în 1975, la un an după ce a debutat la Teatrul Municipal Bacovia, cu rolul Clara Mogoş, în ”Cititorul de contor”, de Paul Everac.

Teatrul «Victor Ion Popa» a pierdut un om… delicată, atentă la nevoile celor din jur, discretă și dedicată profesiei de actor, Lily Alexiu s-a retras într-o altă lume, mai liniștită, poate. Călători și oaspeți ai acestei lumi trecătoare, nu putem opri timpul în loc decât prin amintiri… Să ne amintim, deci, cu bucurie și drag, de magia pe care o crea pe scenă, dar și de generozitatea și discreția care au însoțit-o întotdeauna! Dumnezeu să o ierte!”, au transmis reprezentanții teatrului bârlădean.

La ”Teatrul ”Victor Ion Popa” a trăit, rând pe rând, viețile a peste 80 de personaje: Ana, în ”Take, Ianke și Cadâr”, de V.I.Popa, Mariana, în ”Tartuffe”, de Molière, Ada, în ”Nu suntem îngeri”, de Paul Ioachim, Caterina, în ”Citadela sfărâmată”, de H. Lovinescu, Tereza, în ”Iluzia optică”, de D. Solomon, Leana, în ”Hagi Tudose”, de Delavrancea, Judith Anderson, în ”Discipolul Diavolului”, de G.B.Shaw, Domniţa Anca, în ”Vlaicu Vodă”, de Al. Davila, Alexandra, în ”Noţiunea de fericire”, de D. Solomon, Frosa, în ”Idolul şi Ion Anapoda”, de G.M.Zamfirescu, Elena, în ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov, Lilica Busuioc, în ”Dulcile-amare bucurii”, de Dina Cocea, Daisy, în ”Rinocerii”, de E. Ionesco, Elena Ivanovna, în ”Însurătoare cu bucluc”, de Cehov, Nina, în ”Tichia cu clopoţei”, de Pirandello, Jessica, în ”Nebunele vacanţe la New York”, de C. Green, Nora, în ”Pescăruşul din livada de vişini”, de H. Gârbea, Marta, în ”Copacii mor în picioare”, de Al. Casona, Anna Christie, în ”Anna Christie”, de E. O’Neill, Alison, în ”Priveşte înapoi cu mânie”, de J. Osbourne, Leontine, în ”Domnul vânează”, de Georges Feydeau, Privighetoarea, în ”Cele două privighetori”, de D. Solomon, Martha, în ”Neînţelegerea”, de A. Camus, Veta, în ”O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, Elvira, în ”Visul unei nopţi de iarnă”, de T. Williams, Carolina, în ”Amantele trăsnite”, de Geo Iancu Călinescu, Miţa Baston, în ”D’ale Carnavalului”, de Caragiale, Mama Elise, în ”Pelicanul”, de A. Strindberg, Ana Anta, în ”Ciuta”, de Victor Ion Popa, Chiriachiţa, în ”Titanic Vals”, de Tudor Muşatescu, Amalia, în ”Ultima dragoste a lui Don Juan”, de Tudor Popescu, Bernarda, în ”Casa Bernardei Alba”, de F. G. Lorca, Baba Safta, în ”Take, Ianke și Cadîr”, de V. I. Popa, Sostrata, în ”Mătrăguna”, de N. Machiavelli, Vassa Borisovna, în ”Vassa Jeleznova”, de Maxim Gorki, Valentina, în ”Stele pe cerul dimineții”, de Aleksandr Galin, Beatrice Hunsdorfer, în ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, Maica superioară Miriam Ruth, în ”Agnes Dei”, de John Pielmeier, Doamna Baker, în ”Fluturii sunt liberi”, de Leonard Gershe, Augustine, în ”Fazanul”, de Georges Feydeau.

A regizat spectacole pentru copii: ”Aventuri în pădure”, de Elena Galinescu, ”Tărâmul armoniei”, de Catrinel Acatrinei și spectacolul de muzică și poezie ”Îmbrățișează-mi sufletul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.