– Implementarea bugetului participativ şi a unei platforme digitale de transparență bugetară locală.
– Dezbateri publice obligatorii pentru bugetul localității, documentele de planificare urbană (PUZ/PUG), proiecte de investiții semnificative.
– Adoptarea documentațiilor și planurilor de urbanism cu respectarea condițiilor esențiale pentru calitatea vieții (acces la utilități, spații comunitare şi de recreere, servicii educaționale, culturale, medicale şi de mobilitate).
– Evaluarea cheltuielilor bugetare, în contextul unei probabile crize de resurse financiare, cu raționalizarea cheltuielilor de funcționare a aparatului propriu și creșterea investițiilor publice.
– Reabilitarea rețelelor edilitare şi îngroparea cablurilor suspendate.
– Ecologizarea şi amenajarea unui culoar verde pe porţiunea râului Delea, care traversează zona urbană, cu parcări ecologice (din pavele tip grilaj, prin care creşte vegetaţia şi care drenează apa), promenade, piste pentru biciclete, spații de joacă pentru copii.
– Re-fațadizarea clădirilor şi regenerarea urbană a cartierelor de blocuri, dupa modelul proiectului respins de la finanţare nerambursabilã pentru domeniul Culturã, de către actuala municipalitate – “Renew Vaslui – un proiect de regenerarea urbanã” – care îşi propunea sã facã din Vaslui un oraş efervescent, plin de culoare şi de activitãţi inedite, cu graffiti artistice pe blocuri, Skate Parkul si scãrile din zona stadionului.
– Oferte de diversificare a actului cultural-artistic şi a disciplinelor sportive, practicate la nivel de masa.
– Soluțiile de tip SMART CITY și servicii publice online, prin digitalizarea şi transparentizarea interacţiunii cu cetăţenii, pentru scurtarea termenelor de emitere a răspunsurilor, avizelor sau autorizaţiilor.
– Registru electronic pentru urmărirea în timp real a stadiului solicitărilor înregistrate la Primăria Vaslui.
– Impunerea profesionalismului şi a competenţei drept principale criterii de angajare și promovare a funcționarilor din administraţia publică locală.
– Amenajarea de zone speciale pentru animale de companie, in parcurile publice şi în cartiere.
– Remontarea mobilier stradal (bănci, mese, coșuri de gunoi) în zona „Corpului B de la Secu şi transformarea gardului de beton, din lateralul vestic al I.P.J. Vaslui, în bănci stradale, pe tot aliniamentul acestuia, pentru a spori confortul tinerilor care frecventează zona.
– Amenajarea unui „Corp C – Secu”, chiar pe spațiul verde de la stradă, din dreptul parcării primăriei, pentru a da o destinație și celebrei cărări pavate care nu duce nicăieri, de pe respectivul spațiu.
– Extinderea adresabilităţii „centrelor culturale” dintre blocuri, amenajate în fostele centrale termice de cartier, astfel încât acestea să poată fi frecventate, prin rotație, atât de seniori cât și de tinerii ale căror preocupări cultural-artistice ar putea fi încurajate și susținute, astfel, de către municipalitate.
– Mutarea zonei de street-food amenajată cu ocazia „Zilelor Vasluiului”, pe amplasamentul iniţial din cadrul bazei sportive, pe esplanada Teatrului de Vară, in Parcul Copou sau în centrul civic după modelul târgului de Crăciun, pt. restricţionarea traficului doar în timpul concertelor.
– Inscriptionarea cu litere vizibile panoramic a numelui VASLUI pe dealul padurii Paiu, ori pe cel de la Gura Bustei / Bahnari, după modelul BRAŞOV pe Tâmpa.
Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251