Un nou proiect de lege inițiat de deputatul social-democrat Eduard Andrei Popica, la scurt timp după ce și-a pus semnătura pe inițiativa care va aduce modificări Codului Rutier (detalii AICI).
De această dată, deputatul vasluian a depus (alături de alți doi parlamentari PSD) un proiect legislativ prin care perioada în care judecătorul sau procurorul a activat ca polițist judiciar cu studii superioare juridice este recunoscută ca vechime în magistratură.
Proiectul urmează a fi dezbătut joi, 2 iunie, de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a trecut tacit de Camera Deputaților.
”Actuala formă a legii discriminează fățiș categoria profesională a ofițerilor de poliție judiciară, considerată egală cu celelalte categorii profesionale la admiterea în magistratură. Nu există nicio justificare pentru apariția unei diferențieri între cele două momente din cariera unui magistrat, respectiv momentul admiterii în magistratură și cel al pensionării”, a explicat deputatul Eduard Andrei Popica.
Concret, cei trei parlamentari propun completarea art. 82 alin. 2 si a art. 86 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, adaugand politistii judiciari cu studii juridice superioare in categoria profesiilor care pot conta la calcularea vechimii in magistratura a unui judecator sau procuror.
– art. 82 alin. 2:
„Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si de la Curtea Constitutionala, personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, precum si fostii judecatori si procurori financiari si consilierii de conturi de la sectia jurisdictionala care au exercitat aceste functii la Curtea de Conturi se pot pensiona la cerere, inainte de implinirea varstei de 60 de ani, si beneficiaza de pensia prevazuta la alin. (1), daca au o vechime de cel putin 25 de ani numai in functia de judecator, procuror, magistrat-asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie si de la Curtea Constitutionala sau personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor, precum si in functia de judecator la Curtea Constitutionala, judecator ori procuror financiar sau consilier de conturi de la sectia jurisdictionala a Curtii de Conturi. La calcularea acestei vechimi se iau in considerare si perioadele in care judecatorul, procurorul, magistratul-asistent sau personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, precum si judecatorul de la Curtea Constitutionala, judecatorul, procurorul financiar si consilierul de conturi la sectia jurisdictionala a Curtii de Conturi a exercitat profesia de avocat, personal de specialitate juridica in fostele arbitraje de stat, consilier juridic sau jurisconsult si ofiter de politie judiciara cu studii superioare juridice”;
– art. 86 alin. 1:
„Constituie vechime in magistratura, aplicabila si persoanelor prevazute la art. 82 alin. (1) si (2), perioada in care judecatorul, procurorul, personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1) sau magistratul-asistent a indeplinit functiile de judecator, procuror, judecator la Curtea Constitutionala, judecator financiar, procuror financiar, consilier de conturi in sectia jurisdictionala a Curtii de Conturi, auditor de justitie, personal de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1), magistrat-asistent, grefier cu studii superioare juridice, avocat, notar, asistent judiciar, consilier juridic, ofiter de politie judiciara cu studii superioare juridice, personal de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, cadru didactic din invatamantul juridic superior acreditat”.
Ce mizerie!!! Ce ticalosiii!!
Astia trebuie scosi cu pietre de la borcanul cu miere!