- Încă un tânăr bârlădean, absolvent de Medicină, încadrat la Spitalul ”Beldiman” din Bârlad: dr. Lucian Cristinel Bâgu, medic specialist neonatolog
Încă un tânăr bârlădean, absolvent de Medicină, se întoarce în urbea natală pentru a-și sluji meseria. De astă dată, nou-născuții care vor vedea lumina zilei la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” sunt cei care se vor bucura de roadele muncii tânărului medic. Este vorba de dr. Lucian Cristinel Bâgu, medic specialist neonatolog.
Medicul are 30 de ani, a terminat liceul la ”Codreanu”, este căsătorit și are doi copii.
După liceu, a absolvit studiile universitare la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania Brașov, după care a ales să urmeze rezidențiatul la Iași.
“Am terminat facultatea, am luat rezidențiatul și apoi a venit momentul alegerii. Cea mai mare atracție o aveam spre lucrul cu nou-născuții, deci neonatologie, dar în Brașov, unde locuiam atunci, nu aveam această opțiune, neexistând un coordonator pe un astfel de rezidențiat. Plecarea ar fi însemnat șansa mea spre o pregătire profesională excepțională în România, Maternitatea Cuza-Vodă fiind printre primele din țară”, a declarat medicul, citat într-un comunicat de presă transmis de conducerea spitalului bârlădean.
”La intrebarea de ce e atât de grozav să fii neonatolog și nu altceva, domnul doctor ne-a răspuns: «În sala de naşteri, principala noastra grijă este sănătatea şi siguranţa nou-născutului. Ne bucurăm oricând apare pe lume încă un omuleţ, dar imediat după primul plâns sau inainte, daca copilul are probleme, trecem la treabă. Pentru foarte mulţi oameni prima reacţie în faţa unui nou-născut este bucuria şi pentru noi la fel, însă pentru puţin timp, pentru că apoi trebuie să ne asigurăm că avem un bebe stabil. Ador să fiu neonatolog pentru că toţi începem viaţa aceasta prin naştere. Problemele care apar în momentul naşterii sunt vaste, prea puţini oameni cunosc munca pe care o ducem noi. Terapia intensivă neonatală nu este uşoară, dar merită. Merită să fii acolo când un nou-născut de 600-1000 de grame se naşte; fără noi el nu ar avea nicio şansă la viaţă”, se mai arată în comunicatul spitalului.