Acasă Politic Iulian Mihail Bîca, locul 1 la Senat pe lista PNL: “Acordăm sprijin...

Iulian Mihail Bîca, locul 1 la Senat pe lista PNL: “Acordăm sprijin real pentru cetățenii din mediu rural“

0

Pentru perioada 2021-2027, PNL lansează programe de sprijin și plăți directe în agricultură în valoare de 21,67 miliarde de euro din fondurile europene alocate. De asemenea, PNL investește 6,5 miliarde de euro în infrastructura de irigații, reluarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, în lucrări de prevenire a deșertificării, pentru finalizarea sistemului național antigrindină.

Vom finanța rețele naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești cu un buget 750 milioane de euro. Susținem investițiile private în colectarea, depozitarea, stocarea și procesarea produselor agroalimentare pentru creșterea valorii adăugate a materiei prime, alocând un buget de 430 milioane de euro.

Alocăm 1 miliard de euro pentru investiții la nivelul fermelor din sectorul vegetal și zootehnic, din care, pentru ferma de familie, aproximativ 200 milioane de euro.

Sprijinim instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat, până la 50 ha/fermier, prin alocarea sumei de aproximativ 520 milioane de euro.

Finanțăm investițiile în fermele ecologice care integrează funcția de procesare, funcția agropedagogică, funcția agroturistică, precum și alte scheme de calitate, cu 550 milioane de euro.

Sprijinim dezvoltarea fermelor de familie și promovăm comercializarea produselor românești. Fermele de familie sunt de mai multe tipuri: ferme familiale foarte mari, ferme medii, ferme mici-comerciale şi ferme de subzistenţă. Indiferent de tipul în care se încadrează, le încurajăm să adopte tehnici/practici de intensificare durabilă a producţiei şi de ameliorare a mijloacelor de existenţă rurală.

Susținem dezvoltarea lanțurilor alimentare scurte „De la fermă la consumator”

De ce fermele de familie? Pentru că fermele familiale garantează siguranţa alimentară, protejează mediul natural şi reduc fenomenul sărăciei rurale.

Rolul fermei familiale în economia rurală locală şi implicarea ei în acţiunile specifice dezvoltării durabile rurale se realizează prin intermediul măsurilor de dezvoltare rurală, care urmăresc: 

crearea unei clase de mijloc specifice economiei durabile, prin sprijinirea investiţiilor în exploataţiile agricole de mărime medie şi de tip familial pentru integrarea producţiei cu procesarea, prin crearea de lanţuri scurte de aprovizionare; 

consolidarea şi modernizarea fermelor familiale, prin: 

– sprijinirea investiţiilor în sectorul agricol pentru instalarea tinerilor fermieri; acordarea de plăţi, în cadrul schemei pentru micii fermieri, pentru cei care-şi transferă definitiv exploataţia; 

– sprijinirea formelor de transmitere a cunoştinţelor şi de creare a abilităţilor cu privire la metodele moderne şi inovative de procesare şi marketing al produselor agricole (inclusiv lanţurile scurte de aprovizionare); 

– punerea la dispoziţie, cu titlu gratuit, a proiectelor model, pentru ferme vegetale (de legume în câmp şi în spaţii protejate) şi zootehnice (ferme de vaci de lapte, de creştere şi îngrăşare porcine şi ferme de găini ouătoare); 

– acordarea de servicii de consiliere pentru fermierii tineri cu privire la metodele de intrare pe pieţe, de diversificare economică şi de cooperare/asociere; 

susţinerea fermelor familiale care utilizează practici prietenoase faţă de mediu, prin plăţi compensatorii acordate fermierilor care se angajează în mod voluntar să adopte/să menţină metodele specifice agriculturii ecologice, să respecte angajamentele de agromediu și să continue activitatea în zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice.

Vom îndruma producătorii asupra pașilor ce trebuie să-i urmeze în vederea înființării și dezvoltării fermelor familiale, asociațiilor, pregătirii de specialitate etc.

”Voi sprijini înființarea grupurilor de producători, societăților agricole, asociațiilor și cooperativelor, pentru promovarea şi vânzarea în comun a produselor. Acestea pot realiza legătura dintre producător şi piaţă, pot asigura măsuri de sprijin pentru integrarea fermei familiale în lanţurile agroalimentare, adaptarea producţiei atât la cerinţele pieţei, cât şi la preferinţele consumatorilor. În acest sens, asocierile producătorilor acordă sprijin pentru: introducerea în comun a produselor pe piaţă, inclusiv pregătirea pentru vânzare, centralizarea vânzărilor şi aprovizionarea cumpărătorilor en gros, dezvoltarea competenţelor în materie de exploatare şi de comercializare etc.” a declarat Iulian Mihail Bîca, locul 1 la Senat pe lista PNL.

Material de propagandã electoralã realizat de SC Lucsim Connect SRL, la comanda PNL Vaslui. CMF 11200025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.