Anul acesta, tinerii ortodocși ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocși Români Bîrlad, sub binecuvântarea Preasfințitului Igantie, episcopul Hușilor, au adus bucuria Nașterii Domnului în 6 sate vasluiene, în decursul a 3 zile!
“De Crăciunul acesta am adus zâmbete și lacrimi de fericire în ochii a peste 200 de locuitori ai județului Vaslui! Am reușit să realizam 185 de pachete de alimente și dulciuri pentru copiii săraci, să strângem saci întregi de haine și o mare cantitate de alimente neperisabile pentru familiile nevoiașe din Băcani (paroh Pr Țilea Cristian) , Bogdanița (paroh Pr Andrei Nuță) , Călimănești, Crâng (paroh Pr Popa Alin) , Cârja (paroh Pr Coromelcea Silviu) , Suseni. Darurile au fost împărțite cu ajutorul preoților parohi, care ne-au primit cu mare căldură și încântare. Le mulțumim foarte mult pentru sprijinul acordat și dăm Slavă lui Dumnezeu celui în Treime închinat! “ a declarat Lucian-Andrei Roșca, membru ATOR.
De asemenea, Zlatan Elena, membru al asociației, și-a exprimat compasiunea și profundul regret pentru oamenii mai puțin avuți din punct de vedere material, dar mai bogați sufletește: “Noi ne plângem că nu avem timp, că este prea mult de învățat, că ne certăm cu părinţii, pe când ei nu au nici cu ce să se încalțe și părinții reușesc să-l trimită doar pe cel mai mare la școală fiindcă nu au hăinuțe pentru toți… Din cauza sărăciei, copiii – viitorul României – ajung să nu dea cu săptămânile la grădiniţă sau la școală! Am vizitat case în interiorul cărora ploua, unde piciorușele copiilor atingeau pământul rece deoarece nu existau covoare, unde canapeaua era un simplu lemn acoperit cu o pătură! În această perioadă ,,Poți fi chiar tu Moş Crăciun” pentru acești copii!”.
Banii cu care au fost cumpărate cele necesare activității au fost primiți prin donații de la locuitorii orașului Bârlad, în urma promovării activității și de la toți enoriașii care cunosc Asociația. Mai mult, o parte din banii obținuți în urma acțiunii au fost donați unei bătrâne care, ca mulți alți vârstnici ai României, din cauza costurilor ridicate ale facturilor, își poate porni centrala doar pentru două ore pe zi.
”În plus, slăbiciunile trupului ei necesită cheltuieli lunare extrem de ridicate. Ceea ce este cel mai dureros este faptul că nepoții plecați în străinătate au uitat să-i mai treacă pragul. În plus, am învățat să prețuim mai mult satele vasluiene de care noi am aflat că sunt adevărate bijuterii, încă nedescoperite locuitorilor județului. Astfel, intrând în biserica din Cârja, ne-am întors în timp cu 200 de ani și am realizat că întotdeauna românii ortodocși s-au îngrijit ca locașurile lor de rugăciune să fie adevărate comori neprețuite, un colț de Rai”, a mai declarat Andrei Lucian Roșca.