Acasă Local Șansă uriașă pentru școlile din județ: pot accesa fonduri de până la...

Șansă uriașă pentru școlile din județ: pot accesa fonduri de până la 200.000 de euro. ”Este o ocazie pe care nu ar trebui să o piardă. Astfel de oportunități nu apar foarte de des”

0
sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

de Simona MIHĂILĂ

Șansă uriașă pentru școlile din județul Vaslui, atât din mediul urban cât și din cel rural, de a accesa fonduri nerambursabile de până la 200.000 de euro.

Unitățile de învățământ cu rată mare sau medie de abandon școlar pot beneficia de aceste fonduri pe care le pot folosi inclusiv pentru dotări și amenajarea curților școlilor. Termenul de inscriere este 17 ianuarie.

”Finanțarea este prin PNRR, în limita a 200.000 de euro per școală care poate fi folosită pentru programe remediale, after school, pentru formarea profesorilor sau pentru mici investiții de care școala are nevoie. Este o ocazie importantă, pe care școlile nu ar trebui să o piardă, dat fiind faptul că astfel de oportunități nu apar foarte de des”, a declarat Ana-Maria Vintilă, viceprimarul municipiului Bârlad.

Principiul după care se acordă acești bani este ”primul venit, primul servit”. Declarațiile de intenție pot fi încărcate de către școli pe un link de înscriere care deschide un document Google Forms numit „Invitație de participare la schema de granturi din Programul Național pentru reducerea abandonului școlar”. Acolo școlile pot completa câmpurile cu datele cum ar fi denumirea unității de învățământ, codul SIIIR al unității de învățământ cu personalitate juridică, județul, localitatea și mediul – rural sau urban.

Din Bârlad, un număr de opt școli sunt eligibile, iar dintre acestea, șase s-au înscris deja.

Tipurile de activități pentru care sunt acordate fonduri școlilor cu rată mare sau medie de abandon școlar sunt următoarele:

1. activități pedagogice și de sprijin – cursuri remediale, activități de tip școală după școală, asigurarea consilierilor si mediatorilor școlari în comunitățile roma, orientare școlară, cursuri de educație parentală, metode de predare pentru elevii cu CES, sprijin pentru concursuri școlare și orice alte activități adaptate elevilor din grupuri vulnerabile (elevi romi, elevi cu nevoi educaționale speciale, alți elevi cu risc ridicat de abandon școlar);

2. activități outdoor, recreative, cercuri școlare, activități de sprijin individualizat, subvenții, activități extracurriculare, vizite de documentare, excursii, tabere, festivaluri, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, susținerea unor parteneriate între școli și alte entități, sprijin pentru participare la concursuri, activități de networking școlar etc.

3. achiziția de echipamente IT, software, echipamente sportive, birotică, amenajare spații de lectură, amenajarea curții școlii, abonamente internet, kituri științifice, abonamente la platforme educaționale, cheltuieli cu mentenanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.