Acasă Local Ziua Numărului European de Urgenţă – 112. Când ar trebui să cerem...

Ziua Numărului European de Urgenţă – 112. Când ar trebui să cerem ajutorul salvatorilor apelând 112?

0

Parlamentul European şi Comisia Europeană au declarat ziua de 11 februarie – „Ziua Numărului European de Urgenţă – 112″, în scopul aducerii, la cunoştinţa publicului, a informaţiilor despre acest serviciu şi de a determina autorităţile naţionale să sporească capacităţile plurilingve în interiorul acestuia, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.
”Numărul de telefon la care puteţi apela în cazul unei situaţii de urgenţă este 112.
ATENŢIE – NU apelaţi decât în caz real!
Serviciul de Urgenţă 112 are ca obiectiv salvarea: Vieţii – Proprietăţii – Mediului.
Dacă apelaţi Serviciul de urgenţă 112 trebuie să anunţaţi:
– Ce urgenţă aveţi;
– Locul evenimentului;
– Unde vă aflaţi;
– De la ce număr de telefon sunaţi;
– Cum vă numiţi.
După furnizarea acestor date trebuie să rămâneţi la telefon pentru a fi puşi în legatură cu agenţia de urgenţă de care aveţi nevoie şi pentru a primi eventuale recomandări.
Dacă legătura cu numărul 112 se întrerupe, trebuie să sunaţi din nou. Rămâneţi calmi şi răspundeţi la toate întrebările; nu închideţi până când nu vi se spune”, transmite ISU Vaslui.
Iată câteva dintre cele mai indicate situații în care vasluienii trebuie să apeleze 112: incendii; salvarea oamenilor, animalelor şi bunurilor aflate în pericol; înlăturarea urmărilor accidentelor, catastrofelor şi calamităţilor naturale; evacuarea apei din subsolurile clădirilor sau din fântâni după producerea de inundaţii; urgenţe medicale; accidente de circulaţie soldate cu victime; surpări de teren; explozii; asanarea muniţiei neexplodate etc.
”Sunaţi la 112 doar dacă aveţi o urgenţă! Centrele de Urgenţă funcţionează permanent, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână.
Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol.
112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, timp în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Oricând persoana care poate avea nevoie de ajutor urgent, poate fi o persoană dragă dumneavoastră” – este mesajul salvatorilor trimiși cel mai adesea ăn situații de pericol semnalate prin 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.